Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 234: Juiste vaardigheid ontbreekt op werkvloer

Bron: P&O actueel 28 oktober 2015


Een kwart van de werkgevers vindt dat zijn werknemers niet over de juiste kwaliteiten beschikken. Aan de andere kant weten weinig werkgevers met de tijd mee te gaan en hun werknemers bij te benen. Hierdoor is het lastig het juiste talent aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Tempo Team naar recruitment.


Foto: Pixabay

Ongeveer 50% van de werkgevers vindt dat nieuwe kennis binnen de organisatie niet goed wordt ontwikkeld en gedeeld. Dit is van invloed op de kwaliteiten van de werknemers, vinden zij.  Namelijk 25% van de werkgevers vindt dat de kwaliteiten van de werknemers te laag zijn. Het onderzoek wijst uit dat werknemers zich ook nog niet genoeg bezig houden met de ontwikkeling van zichzelf, slechts de helft van de ondervraagden vindt het belangrijk om zich te ontwikkelen voor de toekomst.

Werkgevers hebben veel moeite om met de tijd mee te gaan. Zo zoekt slechts 35% van de werkgevers via social media naar nieuw personeel, terwijl zich daar juist nieuw talent bevindt. Werkgevers blijken moeite te hebben met de snelle (digitale) ontwikkelingen.  "Het wordt tijd dat werkgevers en werknemers de knop omzetten en tot actie overgaan. Ze zullen sneller mee moeten om het kennisniveau op peil te houden en de juiste capaciteiten en medewerkers in huis te houden en halen. Dat vergt een goed inzicht in wat er aan kennis en vaardigheden ontbreekt en vervolgens investeringen om de lacunes in te vullen', aldus Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team.

Redactie P&O Actueel

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland