Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 227: ‘Bijsluiters’ bieden werkgever en werknemers helpende hand met uitvoering participatiewet

Bron: de WerkMarkt 14 september 2015


Iedereen moet kunnen participeren in de maatschappij, ook op de werkvloer. Werkgevers en werknemers willen hier graag aan meewerken, maar weten niet altijd hoe of wat. “Ze zitten soms met de handen in het haar vanwege wet- en regelgeving, maar ook vanwege de onwetendheid over een arbeidsbeperking”, weet  Michiel Hietkamp van CNV Jongeren. Zijn club faciliteert ‘Bijsluiters voor begeleiding’. “De kennis in de bijsluiters draagt bij aan een arbeidsmarkt waarop iedereen kan participeren.”


In 2015 zijn de Participatiewet en het sociaal akkoord in werking getreden. Meer werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dat is het doel. CNV Jongeren probeert haar steentje bij te dragen  en heeft ‘Bijsluiters voor begeleiding’ ontwikkelt.

Op een ‘bijsluiter voor begeleiding’ wordt op één A4 nuttige informatie geboden over begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking. Met de bijsluiter worden belangrijke aandachtspunten en mogelijkheden in de begeleiding meteen helder. Werkgevers en werknemers krijgen beter inzicht in beperkingen zoals autisme, pdd-nos en een licht verstandelijke beperking. De concrete tips zijn voor zestien veel voorkomende beperkingen uitgewerkt. Met een bijsluiter kan er een goede start van de arbeidsrelatie plaatsvinden.

De bijsluiters zijn direct te raadplegen via www.ikbenharrie.nl/bijsluiters. Werkgevers vinden er ook verwijzingen naar organisaties en regelingen, die hen helpen om het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking in goede banen te leiden.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland