Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 204: Weerstand tegen arbeidsmarkt van de toekomst

Bron: P&O actueel 22 april 2015

Er is onder Nederlanders veel weerstand tegen langer doorwerken, vaker omscholen en flexibeler werken. Ruim tweederde van de Nederlanders ziet een arbeidsmarkt met alleen flexibele contracten als iets negatiefs, blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Randstad.


Nederlandse werknemers zijn niet klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst

Mensen leven steeds langer. Een kind dat nu geboren wordt in Nederland, heeft een gemiddelde levensverwachting van 100 jaar. Ongeveer 19% van de Nederlanders heeft een beeld van wat de gevolgen van deze lange levensverwachting zijn voor ons (werkende) leven.

Arbeidsmarkt van de toekomst
Uit het onderzoek bleek onder andere dat een groot deel van de Nederlanders niets ziet in de flexibele arbeidsmarkt van de toekomst, dat bijna een kwart het niet ziet zitten om een leven  lang te leren, en een meerderheid het ongeloofwaardig vindt om tot ons 75e te werken. Bovendien vindt ruim de helft van de Nederlanders het een slechte zaak dat ouderen op latere leeftijd moeten blijven werken en zelf verantwoordelijk zijn voor het financieren van pensioen.

Goed werkgeverschap
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad Groep Nederland, vind het zorgelijk dat Nederlanders nog niet voorbereid zijn op de arbeidsmarkt van de toekomst. 'We ontkomen er namelijk niet aan dat mensen in de toekomst vaker wisselen van baan. Echter, in het onderzoek in aanloop naar de Randstad Awards blijkt de waardering voor vastigheid groot. 56% geeft aan een vast contract het belangrijkste criterium te vinden voor goed werkgeverschap. En dat is begrijpelijk, want op dit moment is onze maatschappij nog georganiseerd rondom het vaste contract. Als werkgevers in de toekomst geen zekerheid meer bieden, zullen we ons daar met z'n allen op moeten voorbereiden.'

Bron: Randstad

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland