Opdrachtgevers:

St. Pieters en Bloklands Gasthuis
Amersfoort
Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

home
over ons
nieuws
links
referenties
IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)
loopbaanbegeleiding bedrijven
outplacement bedrijven
re-integratie 2e spoor
loopbaanbelegeleiding particulieren
outplacement particulieren
sollicitatiebegeleiding

Nieuws / berichten 2015

terug


Nieuwsbericht 196: Gratis IT-cursussen voor werkzoekende WW-ers

Bron: de WerkMarkt 9 maart 2015

Werkzoekenden kunnen in aanmerking komen voor kosteloze IT-cursussen waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor de groeiende IT-arbeidsmarkt. Belangstellenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend CV en motivatie aanmelden.

Uit onderzoek van UWV blijkt een dreigend tekort aan gekwalificeerd IT-personeel, met name op hoger beroepsniveau. Tegelijkertijd zijn er nog steeds veel werklozen. UWV en Quint Wellington Redwood slaan de handen ineen om daar iets aan te doen. Onder het label UWV@QuintAcademy bieden ze werkzoekende cliënten van het UWV kosteloze IT-trainingen aan.

instroomperspectief
“Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de IT-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen”, zegt UWV-onderzoeker Kees van Uitert.
“De samenwerking tussen UWV en Quint slaat een brug tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende IT-arbeidsmarkt”, aldus Mireille van Kol, directeur Quint Academy.

gratis voor UWV
Door de samenwerking kunnen cliënten van UWV kosteloos deelnemen aan het open opleidingsrooster van Quint. In principe staan alle opleidingen open voor het programma. Hierbij valt te denken aan trainingen op het gebied van IT-Servicemanagement, Lean IT en Project Management.
De opleidingen variëren in omvang van een dag tot zo’n 20 dagen, verdeeld over een langere periode. Quint stelt per opleidingssessie een aantal plaatsen beschikbaar. Normaal gesproken brengt Quint Academy omstreeks 500 euro per dagdeel in rekening voor de cursussen. Aan het initiatief zijn voor UWV geen andere kosten verbonden dat wat extra aandacht voor de selectie en advisering van de kandidaten.

verkleinen mismatch
“Wij ondersteunen dit soort initiatieven, aangezien skills en vaardigheden van zeer groot belang zijn in de ICT-sector. Ze vergroten de kans om een baan te vinden, versterken de kandidaat en kunnen de mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Daarnaast vergroten het netwerken en de contacten tijdens een training de kans op een baan”, aldus Marieke Duijndam, Landelijk Adviseur Werkgeversdiensten UWV.

Bron en verdere informatie: UWV@QuintAcademy

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
 
Didopad 14
 
3813 BT Amersfoort
 
Tel. 06 - 1345 1917
 

KvK nr.: 321 039 32

 
 
 
 
 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

 

Hans Meijer is een Noloc Loopbaanprofessional

Blik op werk

 
recente updates