Opdrachtgevers:

Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

179. 65% wil niet van baan veranderen

Bron: P&O actueel 2 oktober2014

Werkende Nederlanders merken dat de economie langzaam beter wordt, maar de schrik van de crisis zit er nog wel in. Zolang er geen noodzaak is om een andere baan te zoeken, blijven zij bij hun huidige werkgever.


Foto: StockXchng

Dit is de uitkomst van een onderzoek van Randstad Werkmonitor, uitgevoerd onder 810 werkende Nederlanders.
Ook al blijven mensen het liefst zitten waar ze zitten, geeft een ruime meerderheid van de respondenten (59%) aan wel positief tegenover de stemming op de arbeidsmarkt te staan. Zo merken ze een betere sfeer op de werkvloer, geven  ze aan meer ruimte te hebben voor leuke dingen en meer mogelijkheid te krijgen voor opleiding of training.

Toch zien respondenten ook dat de economie nog niet helemaal is opgekrabbeld: 35% ziet vooral functies verdwijnen. Ook is een belangrijk gevolg van de crisis dat de werkdruk op veel plaatsen is toegenomen.

Algemeen directeur Randstad Nederland Reiant Mulder ziet in deze onderzoeksuitkomsten aanwijzingen dat werkenden voorlopig kiezen voor veiligheid. "Deze passieve houding is een belangrijk signaal voor werkgevers die – al dan niet moeilijk invulbare – vacatures hebben: voor het werven van de juiste mensen zullen werkgevers echt wat te bieden moeten hebben om talent binnen te halen."

De Mobiliteitsindex laat overigens een ander beeld zien van de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens deze index komt er weer meer beweging op de arbeidsmarkt. De index vertoonde het afgelopen kwartaal de hoogste stijging in jaren en staat hiermee weer op hetzelfde niveau als het eerste kwartaal van 2011. De groei in mobiliteit wordt veroorzaakt doordat mensen vanuit werkloosheid weer een baan vinden en door de stijging van het aantal nieuwe banen.

door Astrid Slootweg 2 okt 2014

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates