Opdrachtgevers:

Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

174. 45-plus en werkloos? Onderschat jezelf niet en ga met deze 7 succesfactoren aan de slag!

Bron: de WerkMarkt 25 augustus 2014

In september 2013 ging de Overijsselse touroperator OAD failliet. 1750 mensen verloren hun werk. Wendela van der Meiden, voormalig HR-adviseur, wist een groot deel van hen – voornamelijk 45-plussers – snel weer aan het werk te krijgen. Voor ‘Je tweede carrière’ zet ze de succesfactoren op een rij.

Ben je boven de 45 jaar en denk je alles voor elkaar te hebben, leuk gezin, fijn huis, geld genoeg en dan…. ben je opeens werkloos. Wat doen ze jou nu dan toch aan? Dat is het eerste wat veel mensen denken als ze op straat komen te staan. Ze voelen zich overvallen.

Na het faillissement  heb ik hulp gevraagd aan de Gemeente Rijssen-Holten. Al snel mocht ik als projectleider mijn oud collega’s ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Met een geweldig samenwerkingsverband van de gemeente Rijssen-Holten, het UWV, de branche-organisatie ANVR en Vakbond De Unie ging ik aan de slag. Binnen vijf maanden was meer dan 50 procent weer aan het werk. Een mooi en succesvol project. Mijn-oud collega’s en ik zijn de genoemde partijen enorm dankbaar.

Ik heb ervaren bij de honderden collega’s van Oad Reizen dat onderstaande tips je echt gaan helpen, het kost veel inspanning maar dan gaat het jou ook weer lukken om werk te vinden!
Zoek een goede coach. Je hebt iemand nodig die jou oprecht spiegelt. Je eigen partner vind als het goed is alles leuk aan je, en daar heb je in dit geval niks aan.

De succesfactoren:

  1. Zorg dat verdriet verwerkt, dat moet echt ‘weg’ zijn want jouw nieuwe werkgever gaat dat voelen. Stop de frustraties in een doosje, deksel erop. Wees positief, dat kun je leren! Zoek leuke dingen bewust op en ga ook genieten van het leven.
  2. Weet wat je wilt en ga focussen. Lukt het binnen een paar maanden niet, verander dan je koers en zet opnieuw door.
  3. Als je niet meer in je oude vak terecht kan, ga dan op zoek naar andere mogelijkheden. Praat met mensen, ga naar scholen, laat je voorlichten.
  4. Laat jouw CV opmaken door iemand met een HR-achtergrond, zelf vergeet je gauw wat je allemaal het gedaan in je werkzame leven. Je komt dan beter uit de verf.
  5. Onderschat jezelf niet, je hebt bakken met ervaring. Je wilt niet weten wat ik met mensen heb meegemaakt die alles ‘gewoon’ vinden wat ze op hun werk gedaan hebben.
  6. Netwerken is cruciaal, want zichtbare vacatures bestaan al langer en dan ben je te laat. Dus nogmaals: praat met mensen over wat jij wilt en wees duidelijk.
  7. Het zoeken naar werk is veranderd: Zorg voor een goed linkedin-profiel en ga aan de slag met social media, als jouw zoon of dochter dat kan, dan kan jij dat ook

door Wendela van der Meiden

Bron: blog Je tweede carriere.  

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates