Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

143. 5 manieren waarop sollicitanten zich kunnen onderscheiden

Bron: LoopbaanVisie 3 september 2013

Adam Lewis is een recruitmentexpert die met ‘Apploi’ een mobiele recruitmentapplicatie ontwikkelde. De twee vragen die hij daarover het vaakst gesteld krijgt zijn: ´Zijn er trucjes om geselecteerd te worden?´ en “Zijn er dingen die je kan doen om je te onderscheiden van anderen?”. Op de eerste vraag is het antwoord 'neen'; op de tweede vraag beantwoordt hij door het geven van deze vijf tips:

  1. Stel je creativiteit tentoon. Een CV zegt heel weinig over wie je echt bent. Doe daarom iets speciaals om je kwaliteiten in de verf te zetten. Een CV-video is een uitstekend idee, maar hou het altijd kort en krachtig. Er zijn ook andere manieren, maar de boodschap is: market jezelf en wees daar zo creatief mogelijk in.
  2. Think outside the box. Door iets origineels te doen of iets dat niemand verwacht, zet je jezelf in de kijker. Zo was er iemand die een CV in spiegelschrift had opgesteld. Demonstreer dat je bereid bent nieuwe dingen te doen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe ervaringen te proberen.
  3. Sociale spionage. Via sociale netwerken kan je je toekomstige werkgevers en collega’s bestuderen en leren kennen. Een goede band is vaak belangrijker dan je werkprestaties; ook een relatie opbouwen met je interviewer is effectiever dan hem overdonderen met je kwalificaties. Smeed banden op sociale netwerken en draag zorg voor je eigen profiel.
  4. Leer van de besten. Identificeer de kwaliteiten die het bedrijf op prijs stelt – degene die de toppresteerders bezitten. Cultiveer die kwaliteiten bij jezelf en zet ze in de verf tijdens je sollicitatie.
  5. Wees proactief. Wacht niet op een vacature. De beste bedrijven accepteren altijd CV’s, vooral wanneer je duidelijk maakt een ambitieus en getalenteerd individu te zijn die initiatief durft te nemen. Dit is win-win want uiteindelijk bespaar je het bedrijf zo de tijd en het geld die ze anders nodig hebben om een fantastische werknemer als jij te vinden en te rekruteren.

Bron: Express.be

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates