Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

131. Saai werk slecht voor de gezondheid

image-saaiBron: nieuwsbrief Stepstone 21 februari 2013

Van saai werk kan je niet alleen een bore-out kan krijgen; het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Uit Brits onderzoek, afgenomen onder 100 kantoormedewerkers, blijkt dat één op de vier kantoormedewerkers zich chronisch verveelt.

Sandi Mann is een Britse psychologe en deed onderzoek naar verveling op kantoor. Ze ontdekte dat een kwart van de medewerkers zich verveelt op werk. Zij grijpen vaak naar chocola en koffie om zo hun dag door te komen. Mensen die het saai vinden op werk, zijn ook meer geneigd om aan het eind van de dag een borrel te drinken. Ongezond gedrag dus.

Daarnaast geeft maar liefst vier van de vijf ondervraagden aan de concentratie te verliezen tijdens het werk omdat het zo saai is. Hierdoor worden ook sneller fouten gemaakt. Dit klopt, hersenen vinden saai werk namelijk onbelangrijk. Constante stimulering wordt door onze hersenen als onbelangrijk gezien. Op een gegeven moment kom je op een punt dat het brein informatie uit ons bewustzijn haalt, dan gaan we over op de automatische piloot en dat is niet bevorderlijk voor de opdracht.

Volgens Mann suggereren de resultaten van haar onderzoek dat de verveling wordt veroorzaakt door te weinig inspirerend werk. "Managers moeten kijken naar manieren om de verveling tegen te gaan. Ook moeten ze medewerkers leren hoe ze ermee om moeten gaan. Door bijvoorbeeld een andere invulling van functies en het volgen van cursussen."

Daarnaast stelt Mann dat er gezondere snacks en drankjes aangeboden moeten worden in bedrijfskantines, zodat medewerkers niet ongezond gaan eten. Wat kan je zelf doen om ongezond gedrag op het werk te voorkomen?

Als je je je werk als saai ervaart, dan is dit natuurlijk heel vervelend. Uiteraard is het aan je werkgever om aan jou een uitdagende en inspirerende werkomgeving te bieden. Allereerst is het daarom belangrijk om dit probleem bij je werkgever te melden. Analyseer eerst wat er precies aan de hand is, voordat je het probleem aankaart. Stel jezelf de volgende vragen:


Sluit het werk niet aan bij je vaardigheden?
Wellicht heb je geen verstand van het werk wat je doet, of ligt het werk je gewoon niet. Het kan ook zijn dat er geen of weinig deadlines zijn waar je aan moet voldoen; er is geen werkdruk.

Krijg je voldoende waardering of feedback?
Misschien is het wel helemaal niet duidelijk aan welke eisen je werk moet voldoen en krijg je geen goede feedback (of collega’s geven je niet de waardering dat je werk verdient).

Zijn de werkomstandigheden geschikt voor jou?
Misschien werk je teveel alleen, of juist teveel met anderen. Het kan zijn dat de arbeidsomstandigheden niet goed zijn (denk aan bijv. geluidsoverlast). Vaak voelen mensen zich dan ook niet betrokken met de organisatie.

Korte termijn oplossingen
Op korte termijn kan je een aantal dingen doen om je over het ergste heen te zetten. Neem regelmatig korte pauzes op het werk. Je hersenen hebben dit echt nodig. Zorg bij voorkeur dat je genoeg beweegt in deze pauzes; een korte wandeling zal je echt goed doen. Daarnaast kun je voor jezelf deadlines stellen als je deze niet ontvangt van je werkgever. Houd je ook echt aan deze deadlines: daag jezelf uit! Wees niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan; je kunt meer dan je denkt. Heb je er alles aan gedaan om je motivatieprobleem op te lossen? Heb je nog steeds het idee dat jouw werk saai is en dat je er je voldoening niet uit kunt halen? Misschien kom je dan tot de conclusie dat je toch opzoek wilt gaan naar een andere baan. Zorg dat je niet de fout maakt om weer ergens aangenomen te worden waar je je dag maar moeilijk doorkomt. Bedenk: wanneer vliegt voor mij de tijd voorbij?

Verveel jij je al tijden op je werk en alles al geprobeerd? Misschien wordt het tijd om je eens te gaan oriënteren op een nieuwe functie? Bekijk hier de laatste vacatures op StepStone.nl

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates