Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

127. Veel bedrijven weten niet dat verstandelijk gehandicapten vaak prima kunnen werken

Bron: De WerkMarkt, 8 februari 2013

http://www.dewerkmarkt.nl/wp-content/uploads/2013/02/wijwerkenookineuropa.jpg Er moet meer aandacht komen voor de positie van mensen met een verstandelijke beperking op de arbeidsmarkt. Het bedrijfsleven is vaak onwetend van de prima prestaties die verstandelijk gehandicapten op de werkvloer kunnen leveren. Daardoor komen mensen met een beperking te weinig aan de bak in het reguliere bedrijfsleven. Een echte dienstbetrekking met een normaal salaris is een van de grootste wensen van veel verstandelijk gehandicapten.

Dat zijn enkele uitkomsten van het internationale project Ook wij werken in Europa.
Zorgorganisatie Dichterbij, actief voor 5.000 cliënten met een verstandelijke beperking in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland, stond aan de wieg van dat project dat met steun van de Europese Unie gestalte kreeg.

Arbeidsperspectief

Voor het project werd het arbeidsperspectief van mensen met een verstandelijke beperking in kaart gebracht in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen. Cliënten van zorgorganisaties uit de vier landen gingen de afgelopen twee jaar bij elkaar op bezoek, wisselden ervaringen uit en  interviewden ondernemers.

200 per jaar

Dichterbij helpt in haar werkgebied jaarlijks ruim 200 cliënten aan een baan. Met behulp van zogenaamde jobcoaches worden cliënten doorgeleid naar een betaalde baan, of ze krijgen een werkplek in het kader van dagbesteding. Het aantal cliënten dat via Dichterbij aan het werk kan, is de afgelopen jaren vrij stabiel. “We blijven dus altijd op zoek naar werkgevers die een baan hebben voor onze cliënten”, aldus Karel Oomen van het Kenniscentrum voor Dagbesteding en Werk van Dichterbij.

“Meer aandacht nodig voor positie mensen met beperking op arbeidsmarkt”

Meer praktijkonderwijsUit de eindrapportage van Ook wij werken in Europa » blijkt ook dat er meer praktijkonderwijs zou moeten komen voor mensen met een verstandelijke beperking om hun kansen op een baan te vergroten. De projectdeelnemers oordelen dat de economisch/financiële crisis geen argument mag zijn om de achterstandspositie op de arbeidsmarkt van mensen met een beperking maar verder te laten groeien.

Dezelfde rechten

Centraal uitgangspunt van het internationale project was na te gaan hoe de verklaring van de Verenigde Naties, dat mensen met een beperking dezelfde rechten hebben op werk en opleiding als ieder ander, in de praktijk uitvalt. In de vier landen blijken grote verschillen te bestaan in de structuur, de begeleiding en de kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
Overigens wil het kabinet Rutte werkgevers in 2015 verplichten om mensen met een beperking in dienst te nemen. Werkgevers die dat verzuimen krijgen een boete.

Bron: Dichterbij »

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates