Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

120. Hervorming van ontslagrecht leidt tot verarming en verlies 50-plussers

Bron: De WerkMarkt, 16 januari 2013

pers_FNV_ziekmakend

De hervorming van het ontslagrecht staat veelvuldig op de politieke agenda. Het voorgenomen kabinetsbeleid heeft volgens P&O professionals grote impact op de arbeidsmarktsituatie van vooral ouderen. Het is hun stellige overtuiging dat dit beleid tot serieuze verarming zal leiden en het langdurige verlies van een generatie 50-plussers.

“Het gemak waarmee zij, met nauwelijks enige bescherming, ontslagen worden in combinatie met de bestaande vooroordelen (duur, lage inzetbaarheid en vaker ziek), zorgt ervoor dat deze groep moeilijk meer aan het werk komt en extra hard getroffen wordt,“ schrijft de NVP.

Uitstellen tot 2018

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling verenigd circa 4.500 P&O-professionals. Als vertegenwoordiging van de HR beroepsgroep doet de NVP een oproep aan de regering en de sociale partners “om de maatregelen uit te stellen tot 2018, wanneer er wellicht sprake is van een betere arbeidsmarkt. Of dat er overgangsmaatregelen komen voor bijvoorbeeld 50 plussers, zoals het handhaven van bestaande ontslagvergoedingen en de duur van WW.”

Niet sociaal

De NVP neemt duidelijk stelling tegen de huidige plannen omdat het voor juist die oudere werknemers beduidend slechter wordt. De timing en de hardheid van de voorstellen zijn niet sociaal en het zal de beroepsgroep, HR professionals, bij de uitvoering hiervan, zeer moeilijk maken een menselijke maat te hanteren.
“Het is te hopen dat de politiek onze bemerkingen en adviezen ter harte nemen. Voorkomen moet worden dat organisaties (wederom) wetgeving wordt opgelegd, die in de praktische uitvoering op te veel bezwaren stuiten,” aldus de NVP.

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates