Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

95. Kraken of maken social media je carrière?

Bimage-boefron: nieuwsbrief StepStone 15 december 2011

Internet, en vooral social media, hebben ons leven veranderd. Via internet kan een werkgever gemakkelijk heel wat persoonlijke en professionele informatie over je terugvinden en dat kan een invloed hebben op je carrière. Een werkgever vindt op social media niet alleen elementen die van  jou de perfecte kandidaat voor hun bedrijf maken, maar misschien ook minder positieve informatie. De informatie die over jou op social media staat, kan je carrière dan ook maken of kraken. Wij geven je enkele tips.

Werkgevers googelen je naam
Steeds vaker besteden werkgevers aandacht aan de online reputatie van hun (toekomstige) werknemers: je online leven en gedrag, foto's, video's of opmerkingen op social media kunnen bepalen of je een baan al dan niet in de wacht sleept. Je carrière kan er dus van afhangen. Je kan dan ook maar beter voldoende aandacht besteden aan wat je online plaatst.
Hoewel het checken van persoonlijke informatie op social media en referenties zonder uitdrukkelijke toestemming van de kandidaat bij wet verboden is, wordt dit toch regelmatig gedaan (35% van Europese werkgevers trekken kandidaten na via internet, dat blijkt uit een StepStone onderzoek over aanwervings- en sollicitatiegedrag 2010-2011). Niets verbiedt de werkgever om na te gaan op welke werkgerelateerde evenementen je aanwezig was en welke uitspraken je daar eventueel deed. Ook die aspecten zijn natuurlijk belangrijk voor je carrière.

Wat staat er over jou op social media?
Om je reputatie en je carrière te beschermen, ga je eerst na welke informatie er over jou circuleert op social media. Soms is het zelfs aan te raden om hiervoor een professioneel onderzoeker in te schakelen.
Maakte je misschien "ongepaste" uitspraken tijdens een persconferentie of durf je wel eens een controversieel onderwerp aan te snijden? Wat denken ex-werkgevers en collega's over je persoonlijkheid en je prestaties? Kreeg je ooit te maken met justitie? Heel wat elementen die je carrière kunnen maken of kraken liggen online te grabbel.
Zodra je je bewust bent van wat je online reputatie inhoudt, kan je de nodige stappen ondernemen om je reputatie eventueel bij te sturen. Is er foutieve of compromitterende informatie te vinden? Op een website of op social media? Contacteer dan de webbeheerder of diegene die het online heeft geplaatst met de vraag deze informatie te verwijderen. Laat social media je carrière niet verpesten!

Hoe bescherm je je reputatie op social media?
Enkele tips om je reputatie te beschermen op social media sites en bij het online publiceren van informatie:

  • Wees discreet over wat je online zet op social media. Wat je publiceert, zal altijd online blijven. Als je dus niet wilt dat je toekomstige werkgever bepaalde informatie ziet die je carrière kan schaden, publiceer het dan niet.
  • Zeg of doe niets op social media, dat je ook in het echte leven niet zou doen of zeggen.
  • Lees de privacy policy van social media websites en gebruik de privacy instellingen die beschikbaar zijn.
  • Geef alleen vrienden toegang tot je informatie door de privacy settings in te stellen van de social media sites die je gebruikt.
  • Bescherm je wachtwoord en zorg ervoor dat je iemand echt kent voor je hem/haar toevoegt aan je vriendenlijst. Aanvaard geen uitnodigingen van mensen die je niet echt kent. Denk steeds aan de invloed die eventuele reacties van deze mensen op je carrière kunnen hebben.
  • Bescherm je eigen privacy op social media en die van je vrienden. Vraag hun goedkeuring voor je iets over hen publiceert.
  • Controleer wat je vrienden over jou zeggen en publiceren op social media. Zelfs als jij voorzichtig bent, kunnen je vrienden nog altijd dingen online plaatsen die slecht zijn voor je carrière.
Zet de online wereld naar je hand
Social media sites zoals Facebook en Twitter kunnen je carrière ook positief beïnvloeden als je je altijd professioneel voorstelt en gedraagt.  Als je voorzichtig omgaat met je gegevens en uitspraken, wekt dit vertrouwen en respect op.
Wat dacht je van een eigen website? Een webpagina waarop je je profiel, portfolio en werkervaringen plaatst. Je kan een blog starten over de sector waarin je werkt of verwijzen naar interessante informatie en onderzoek binnen je vakgebied. Op die manier kan je online aan je carrière werken. Voorzie een link naar je persoonlijke website op social media sites en plaats eventueel ook een link in je e-mail handtekening.
Reageer bewust en gevat op informatie die belangrijk is voor je carrière op social media en zorg hierbij dat je professionaliteit, integriteit, ethiek, vakkennis en ervaring opvallen.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates