Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

74. Werkgevers optimistisch over ontwikkeling werkgelegenheid

Bron: UWV 4 oktober 2010

Nederlandse werkgevers zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Bijna 85 procent verwacht dat het personeelsbestand in 2010 en 2011 in hun bedrijf gelijk blijft of zelfs toeneemt. Dit blijkt uit een enquête door UWV onder personeelsmanagers van middelgrote en grote organisaties. De vragen zijn voorgelegd aan ruim 2.000 deelnemers aan de UWV Werkgeverscongressen. Deze jaarlijks terugkerende congresreeks informeert werkgevers over het juist toepassen van de wetten en regels binnen de sociale zekerheid, zoals ontslag en ziekte.

De arbeidsmarkt toont slechts een voorzichtig herstel. Toch verwacht 45 procent van de ondervraagde bedrijven dat de vraag naar personeel dit jaar en volgend jaar zal groeien. Nog eens 40 procent denkt dat het personeelsbestand gelijk blijft. Een minderheid (15 procent) denkt minder mensen nodig te hebben.

Het bedrijfsleven ziet vergrijzing van het personeelsbestand als de grootse uitdaging voor hun bedrijf (38 procent), gevolgd door behoud van personeel (32 procent) en het opleiden van de medewerkers (17 procent). Opvallend genoeg ziet maar 13 procent werving van nieuw personeel als de belangrijkste opgave voor de komende jaren.

Een nieuw kabinet zou vooral prioriteit moeten geven aan het terugdringen van administratieve lasten, zo blijkt verder uit de enquête. 34 procent noemt dit als belangrijkste aandachtspunt, gevolgd door het ontslagrecht (28 procent) en regelingen voor de onderkant van de arbeidsmarkt (26 procent). Aan diversiteitsbeleid wordt relatief weinig waarde gehecht (12 procent).
 
De enquête is gehouden onder 2.200 HRM-managers, personeelsadviseurs en salarisadministrateurs van bedrijven met meer dan 150 werknemers. De uitkomsten van het onderzoek worden vandaag bekend gemaakt tijdens het werkgeverscongres in de RAI in Amsterdam. Daar lanceert UWV ook een nieuw werkgeversportal. Met de website, die is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers, wil UWV nog beter inspelen op de informatiebehoefte van werkgevers. Meer informatie is te vinden op www.uwv.nl/werkgevers.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates