Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

70. Half miljoen subsidie om mensen met arbeidsbeperking aan de slag te helpen

Persbericht ministerie SWZ 16 augustus  2010

Minister Donner heeft een half miljoen euro subsidie toegekend aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (MVO Nederland) om meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor een periode van bijna tweeënhalf jaar; van 1 september dit jaar tot 1 januari 2013. Dit maakte de minister maandag 16 augustus  bekend tijdens een bijeenkomst met bedrijven die werkplekken maken voor jonggehandicapten (Wajongers) en mensen in de sociale werkvoorziening (Wsw).

MVO Nederland is een nationale kennisorganisatie die door de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is aangewezen om duurzaam ondernemen te stimuleren. MVO Nederland heeft een netwerk van ruim 100.000 ondernemers. De bedrijven die aanwezig waren op de bijeenkomst met minister Donner werken mee aan het project ‘Toonaangevende werkgevers.’ Het gaat daarbij om grote ondernemingen die Wajongers en Wsw’ers aan het werk helpen en hun praktijkervaringen beschikbaar stellen voor breder gebruik. Er zijn al zestien bedrijven die deelnemen aan dit project.* Het is de bedoeling dat MVO Nederland dat aantal volgend jaar uitbreidt naar minimaal 24 en ook ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf weet te betrekken bij dit project.

Aan het begin van de bijeenkomst sprak minister Donner zijn waardering uit voor de inspanningen die de aanwezige bedrijven zich getroosten om mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen. Ook noemde hij het uiterst waardevol dat de aanwezigen de kennis die zij hierbij opdoen, verspreiden onder andere werkgevers. Vervolgens werd de minister gedurende anderhalf uur bijgepraat door de aanwezige werkgevers die met twee benen in de praktijk van de arbeidsinschakeling van Wsw’ers en Wajongers staan.

* Alliander, De Bijenkorf, Connexxion, CSU, Delta NV, Dow Chemical Terneuzen, Van Gansewinkel, GVB, Joulz, KPN, NS, Nuon, NXP, Ordina, Philips en VDL.
Minister Donner reageert op de ervaringen van één van de aaanwezige werkgevers. Foto: Ward Oranje.
Minister Donner reageert op de ervaringen van één van de aanwezige werkgevers. Foto: Ward Oranje.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates