Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

61. Minister Donner reikt eerste Wajong adviesvoucher uit aan MKB-er

Persbericht ministerie SWZ, 22 maart 2010

Een mkb-bedrijf dat een wajonger aan de slag wil helpen, kan bij de organisatie Agentschap NL een gratis adviesvoucher aanvragen. Minister Donner van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de eerste voucher uitgereikt aan een mkb-werkgever.

Met deze tegoedbon krijgt het bedrijf van een re-integratiebedrijf gratis advies over de mogelijkheden om jongeren met een beperking in zijn bedrijf te plaatsen. Het kan nodig zijn dat werkgevers hun functies of werkzaamheden moeten aanpassen aan de mogelijkheden van de wajonger. De voucher vergoedt dan de kosten van dit onderzoek voor € 2500.

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers behoefte hebben aan een advies over aanpassing van de werkplek. Er zijn duizend adviesvouchers beschikbaar. De proef loopt tot medio februari 2011 en richt zich in eerste instantie op ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Op 1 januari 2010 is de Wet werk en arbeidsondersteuning jongehandicapten (Wet Wajong) in werking getreden. Daarin staat niet langer de uitkering centraal maar de mogelijkheden van jongeren met een beperking om te werken. Zij krijgen van het kabinet maximale ondersteuning bij het vinden van een baan. Hierdoor hebben zij meer uitzicht op werk en zijn zij minder afhankelijk van een uitkering. De wet biedt jonggehandicapten en studenten die arbeidsongeschikt zijn een uitkering op minimumniveau. Werkgevers bieden door deelname aan de proef met adviesvouchers wajongers extra kans weer mee te doen op de arbeidsmarkt.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates