Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

55. Klijnsma geeft startsein EVC-campagne `Je groeit harder dan je denkt`

Nieuwsbericht ministerie SWZ, 12 oktober 2009

Het Ervaringscertificaat als een middel om de crisis te lijf te gaan

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag het startsein gegeven voor de vernieuwde campagne ‘Je Ervaringscertificaat. Je groeit harder dan je denkt.’ De campagne verbeeldt door middel van letterlijk extreem grote mensen op TV, radio, internet en op stadsbussen dat je kennis en ervaring ‘groeit’ tijdens je werk, en dat het de moeite loont om deze groei te laten vastleggen in een ervaringscertificaat. Op die manier kunnen werknemers en werkzoekenden hun positie op de arbeidsmarkt versterken en vergroten zij de kans om tijdens de crisis een andere baan te vinden.

Het Ervaringscertificaat is een bewijs voor de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in je werk en daarmee een mooie aanvulling op diploma’s en je CV. Het Ervaringscertificaat geeft een overzicht van wat je weet en kunt. Met het Ervaringscertificaat kan de werknemer of werkzoekende zijn ervaring aantonen aan zijn huidige of toekomstige werkgever. Ook maakt het Ervaringscertificaat het volgen van een (vervolg)opleiding aantrekkelijker. Het Ervaringscertificaat kan namelijk vrijstellingen voor onderdelen van mbo- of hbo-opleidingen geven, waardoor de weg naar een diploma korter is.

Het kabinet vergoedt het Ervaringscertificaat voor met ontslag bedreigde werknemers die nog niet beschikken over een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. Dit is een van de maatregelen die het kabinet neemt om de crisis te lijf te gaan. Voor deze maatregel trekt het kabinet tot eind 2010 33 miljoen euro uit. UWV Werkbedrijf voert de maatregel uit.

De publiekscampagne is een initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en loopt tot 16 november 2009. Meer informatie over het Ervaringscertificaat is te vinden op de nieuwe website www.ervaringscertificaat.nl.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates