Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

50. Regeling biedt mogelijkheid maximale ondersteuning voor huidige Wajongers

Persbericht ministerie SWZ, 14 april 2009

Huidige Wajongers kunnen in de toekomst als zij daarvoor kiezen een beroep doen op de nieuwe Wajongregeling. De nieuwe wettelijke regeling gaat uit van wat jongeren met een beperking nog wel kunnen, en niet van hun beperkingen. Hierdoor krijgen zij meer uitzicht op werk en zijn zij minder afhankelijk van een uitkering. Dat schrijft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.

Het belangrijkste doel van de vernieuwing van de Wajong is jongeren met een beperking te ondersteunen bij het vinden en houden van een baan bij een reguliere werkgever. In de nieuwe regeling Wajong komt werk voorop te staan. Het UWV zorgt daarbij zo nodig voor ondersteuning. In de huidige Wajong worden jongeren met een beperking al volledig arbeidsongeschikt verklaard op jonge leeftijd (vaak rond 18 jaar), terwijl ze nog volop in ontwikkeling zijn. Daarom wordt vanaf 2010 op hun 18de jaar eerst bekeken welke mogelijkheden er zijn om te werken. Die mogelijkheden komen in een participatieplan en de jongeren komen na school in een zogenoemde werkregeling. Als ze 27 jaar zijn, vindt een definitieve beoordeling plaats.

Voor jongeren die vanaf 2010 een beroep doen op de nieuwe Wajong en op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening staan, gelden de scholing en re-integratieverplichtingen. Een werkaanbod van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gaat voor, tenzij het UWV heeft vastgesteld dat de Wajonger aangewezen is op beschutte arbeid en niet in staat is bij een reguliere werkgever te werken.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates