Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

40. Eerste Kamer stemt in met participatieplaatsen voor bijstandsgerechtigden

Bron: SZW nieuwsbrief 1 juli 2008

Bijstandsgerechtigden die moeilijk aan het werk komen mogen met hun uitkering aan de slag bij de gemeente of in het bedrijfsleven. Ze kunnen met een zogenaamde participatieplaats maximaal twee jaar werken aan hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Een participatieplaats brengt een bijstandsgerechtigde een stap dichter bij de arbeidsmarkt.

De Eerste Kamer heeft op verzoek van staatssecretaris Aboutaleb ingestemd met het wetsvoorstel dat gemeenten de mogelijkheid geeft aan de slag te gaan met de participatieplaatsen. De participatieplaatsen zijn bedoeld voor mensen met een uitkering die niet of zeer moeilijk zelfstandig aan een gewone baan komen. Het kabinet wil met deze maatregel zoveel mogelijk mensen aan de slag helpen die nu moeilijk aan het werk komen en langs de kant staan.

Het wetsvoorstel dateert van het vorige kabinet, maar het huidige kabinet gaat het uitbreiden met het wetsvoorstel Stimulering Arbeidsparticipatie (Stap). Dat regelt onder meer dat mensen zonder startkwalificatie (havo of vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2) recht op scholing en een financiële bonus krijgen. Daarnaast kunnen werkgevers een jaar loonkostensubsidie krijgen als zij iemand in dienst nemen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt of langer dan een jaar werkloos is. Het belangrijkste verschil met het vorige wetsvoorstel is dat het straks moeilijker wordt om de participatieplek te verlengen . Dit voorkomt dat bijstandsgerechtigden te lang op een participatieplaats zitten en geen doorstart maken naar een reguliere baan.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates