Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

32. Aanpassing WAO moet arbeidsongeschikten aansporen

P&O actueel 23 november 2007

Oudere gedeeltelijk arbeidsongeschikten die een baan vinden kunnen gedurende vijf jaar terug vallen op hun oude WAO-uitkering. Dit heeft minister Donner (SZW) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan de motie van PvdA kamerlid Heerts. Hij had om het rekken van het herbeoordelen van arbeidsongeschikten gevraagd.
 
Een WAO-er die weer (gedeeltelijk) aan de slag gaat, moet na enige tijd worden beoordeeld op zijn mate van arbeidsgeschiktheid. Op het moment worden oudere WAO-ers die weer gaan werken na een half jaar- tot maximaal drie jaar- herkeurd. Als blijkt dat zij het werk aankunnen worden zij gekort op hun uitkering. Dat is volgens de PvdA niet motiverend voor WAO-ers om weer te gaan werken.

Het verlengen van de periode die tot herkeuring leidt, maakt het voor gedeeltelijke arbeidsongeschikten aantrekkelijker te participeren op de arbeidsmarkt. Het snelle herkeuren van werknemers weerhoudt WAO-ers er vaak van met een baan te beginnen. De nieuwe regeling geldt voor mensen die op 1 juli 2004 ouder dan 45 jaar waren. Deze groep bestaat uit circa 400.00 arbeidsongeschikten.

Wet op Arbeidsongeschiktheid aangepast:
De Wet op Arbeidsongeschiktheid wordt door de plannen van Donner aangepast. Tot het moment van herbeoordeling zal er sprake zijn van inkomstenverrekening. Het UWV zal verder voorlichting geven over de gevolgen van werkhervatting voor het inkomen van de WAO-er.

De wetswijziging geldt alleen voor WAO-ers en mensen in de WAZ (arbeidsongeschikte zelfstandigen). Voor Wajongers (jonggehandicapten) is momenteel een andere regeling van toepassing.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates