Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

26. Sneller starterskrediet voor werklozen

Bron: NU.nl

AMSTERDAM - Uitkeringsgerechtigden die een eigen bedrijf willen beginnen, kunnen voortaan makkelijker een lening krijgen. Daarover is vrijdag op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overeenkomst ondertekend met de banken.

De overeenkomst maakt het voor banken eenvoudiger om mee te doen aan een proef waarin werklozen met een borg van de overheid een starterskrediet krijgen.

Bedrijfsplan
De overheid stelt zich voor tachtig procent van het geleende bedrag garant. Daarvoor moet het bedrijfsplan zijn goedgekeurd door SenterNovem, een dienst van het ministerie van Economische Zaken.
Banken die de overeenkomst hebben ondertekend hoeven niet meer voor elk krediet dat zij verstrekken een aparte afspraak te maken met de overheid over de garantstelling. Ze kunnen kredieten verstrekken van 31.500 euro.

Banken
De proef wordt gehouden in Leeuwarden, Lelystad en Rotterdam en is op 1 juli van start gegaan. De banken die meedoen aan de proef zijn ABN Amro, Rabobank, Fortis en de kredietbanken Friesland en Rotterdam.
De proef duurt een jaar. Voor die periode is maximaal zes miljoen euro beschikbaar. De eerste kredieten zijn inmiddels verstrekt.

Eerste kredieten
Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat er vijftig aanvragen binnen zijn en dat de eerste kredieten zijn verstrekt.
Hij sprak de wens uit dat dit op termijn groeit naar duizend. Dat de overheid een financieel risico loopt, vindt hij geen probleem. "Linksom of rechtsom is het rijk geld kwijt. Als ze geen baan vinden, krijgen ze een uitkering."

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates