Opdrachtgevers:

Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.


Nieuws / Nieuwsberichten; de volledige artikelen

23. Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen opnieuw vastgesteld na uitspraak rechter

Persbericht ministerie SWZ, 24 april 2007

De arbeidsongeschiktheidsuitkeringen van bijna 37.000 mensen die volgens nieuwe normen zijn beoordeeld en meer werken dan 38 uur per week, worden opnieuw vastgesteld. Dit heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten in antwoord op vragen van Tweede Kamerleden Ulenbelt (SP) en Heerts (PvdA). De bewindspersoon zal de regels aanpassen in reactie op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 2 maart 2007. De Raad vindt dat de beoordeling (van de mate) van arbeidsongeschiktheid moet zijn gebaseerd op het werkelijke aantal uren en inkomen. Sinds het nieuwe Schattingsbesluit in 2004 werd ingevoerd is de beoordeling gebaseerd op maximaal 38 uur.
Het oordeel van de Centrale Raad van Beroep betekent dat vanaf het moment van die uitspraak de maximering vervalt. Het besluit wordt teruggedraaid voor mensen die daartegen een bezwaar of beroep hebben lopen. Het nieuwe besluit geldt vanaf de datum van de oorspronkelijke beoordeling.
Ook mensen die geen bezwaar of beroep hebben lopen, kunnen opnieuw hun arbeidsongeschiktheid laten vaststellen. Zij kunnen dan een gewijzigde uitkering krijgen. De nieuwe vaststelling moet zo min mogelijk last opleveren. Daarom heeft de minister het UWV gevraagd de nieuwe uitkering op basis van de beschikbare dossiergegevens vast te stellen. Dit gebeurt waar mogelijk zonder nieuwe beoordeling. De eventuele nieuwe uitkering gaat in vanaf de datum van de rechterlijke uitspraak.

De maximering heeft betrekking ongeveer 30.000 mensen in de WAO en een kleine 7.000 in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA), de opvolger van de WAO. Minister Donner verwacht dat bij 30 tot 50 procent van de betrokkenen de uitkering omhoog zal gaan.

 

terug

Oog voor Werk is partner in Wajong project 'Leiden Onze zorg'; klik voor meer info

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
Didopad 14
3813 BT Amersfoort
Tel. 06 - 1345 1917
KvK nr.: 321 039 32

 

 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

noloc erkend loopbaan professional

recente updates