Noloc Register Loopbaancoach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2021

Nieuwsbericht 429: Introvert, blijf lekker in je comfortzone

Bron: mtsprout.nl 23 september 2021

Introverten beschikken over unieke capaciteiten maar raken ook snel overbelast. Hoe je als introvert je energieniveau op peil houdt? Blijf lekker in je comfortzone.

Geschreven door Charlotte Post

Sinds Susan Cain in 2012 haar – inmiddels wereldberoemde –  boek Stil, de kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen uitbracht, staat introversie in een veel positiever daglicht. Steeds meer mensen zien in dat introverten echt niet altijd de verlegen, stille types zijn die het liefst ergens in een hoekje zitten. In plaats daarvan is er juist veel aandacht voor hun unieke capaciteiten.

Onderzoek suggereert bijvoorbeeld dat introverte mensen de wereld nauwkeuriger beoordelen dan hun meer extraverte medemens. Dit is omdat ze meer tijd besteden aan het observeren van de menselijke natuur en minder gericht zijn op interactie met anderen. Ook op de werkvloer worden introverten hoe langer hoe meer geaccepteerd. Bovendien blijken ze prima in staat de rol van ceo of manager op zich te nemen. Daarbij zijn introverte leiders op hun best als ze aan het hoofd staan van teams die proactief werken.

Innovatie
Marloes Bouwmeester, trainer en coach bij de De Succesvolle Introvert, bevestigt dat de houding ten opzichte van introverten veranderd is: ‘We zitten in een tijd waarin innovatie erg belangrijk is. Bedrijven moeten vooruitgang boeken om bij te blijven. Daarbij zien zij in dat degene die het meeste praat niet altijd de beste ideeën heeft.’

Hele artikel lezen? Klik hier.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2021)
Amersfoort
Nederland