Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2020

Nieuwsbericht 423: Geregeld wisselen van baan. Goed voor je cv?

Bron: MT.nl 16 oktober 2020

Een baan voor het leven is ingewisseld voor jobhoppen. Voor jonge werknemers wisselen geregeld van baan. Maar hoe staat dit nu écht op je cv?


foto: Getty Images

Werk jij al een aantal jaar voor je eerste werkgever? Dan zul je van je omgeving vast wel eens de vraag hebben gekregen of het niet eens tijd om is op te stappen. Stilstaan is funest voor carrière, is het idee. Voordat je straks vastgeroest bent, kun je dus beter zo snel mogelijk op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Journalist bij The Financial Times Lisa Pollack weet er zelfs een column aan. Mensen die jarenlang bij hun eerste baan blijven, lijden volgens haar aan het first job syndrome. Ze hebben niet genoeg rondgesnuffeld op de arbeidsmarkt. En dus zouden zouden ze niet weten wat ze waard zijn en zich veel te loyaal gedragen naar de werkgever.

Steeds flexibelere arbeidsmarkt
Overigens zijn mensen die aan het first job syndroom lijden, tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Zeker onder millennials is om de paar jaar van baan wisselen steeds meer de norm. Laten we eerlijk zijn, dat is niet geheel aan de huidige twintigers en dertigers te wijten. Ook de steeds verder flexibiliserende arbeidsmarkt draagt hier aan bij. Het aantal werknemers zonder vast contract is de afgelopen vijftien jaar namelijk toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna twee miljoen.

Hele artikel lezen? Klik hier.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2020)
Amersfoort
Nederland