Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2020

Nieuwsbericht 421: Zo gaat werk post-corona eruit zien, volgens 800 leidinggevenden

Bron: MT.nl 29 september 2020

Nieuwe banen, meer robots, vaker thuiswerken en een workflow die nog veel digitaler is dan we nu al gewend zijn. De coronacrisis heeft blijvend impact op de manier waarop we ons werk hebben georganiseerd.


foto: Edu Lauton

Dat wordt nog maar weer eens bevestigd in een nieuw onderzoek van McKinsey onder 800 leidinggevenden van grote bedrijven, uit acht verschillende landen. De helft van hen werkt in de Verenigde Staten, de andere respondenten zijn gevestigd in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De leidinggevenden stellen dat de acceptatie van digitalisering en automatiseringstechnologieën sinds de pandemie duidelijk in een versnelling is geraakt.

Digitalisering van klantkanalen

Reizen en fysieke interacties zijn sinds half maart slechts in beperkte mate toegestaan. Die restricties hebben de adoptie van technologieën om digitaal samen te werken in een stroomversnelling gebracht. Maar liefst 85% van de bedrijven die zijn ondervraagd bevestigt dit beeld. Het gaat dan onder meer om zaken als videoconferenties en filesharing. Ongeveer de helft van de respondenten meldt daarnaast ook een toenemende digitalisering van klantkanalen. Denk aan e-commerce, apps en chatbots. Zo’n 35 procent heeft z’n toeleveringsketen zelfs verder gedigitaliseerd, bijvoorbeeld door leveranciers te verbinden aan een digitaal platform.

Hele artikel lezen? Klik hier.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2020)
Amersfoort
Nederland