Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2018

Nieuwsbericht 385: UWV: Meer werkgevers kunnen geen personeel vinden

Bron: Nu.nl 21 augustus 2018

Vacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen. 


Foto: ANP

Van deze bedrijven denkt 60 procent dat dit tot hogere werkdruk bij het huidige personeel leidt.

Onderzoek onder ruim 6.700 ondernemingen wijst uit dat 40 procent van de vacatures inmiddels moeilijk vervulbaar is. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog een derde van de vacatures lastig in te vullen was.

Intussen komt er steeds meer druk op het huidige personeel van bedrijven. Werkgevers doen wel hun best, aldus het UWV. Ze laten vacatures bijvoorbeeld langer openstaan, plaatsen ze nogmaals via andere kanalen of zetten hun eigen netwerk in bij de zoektocht naar kandidaten.

Bedrijven schakelen headhunters in om vacatures te vervullen
Ook worden er soms opleidingen aangeboden aan sollicitanten en er worden headhunters en uitzendbureaus ingeschakeld voor hulp. Uiteindelijk lukt het zo om bijna twee derde van de moeilijk vervulbare vacatures alsnog in te vullen.

De wervingsproblemen zijn het grootst voor ICT-beroepen en technische beroepen. In de zorg en het onderwijs is het vervullen van een vacature net iets minder lastig, maar daar speelt de toenemende werkdruk weer extra.

Er komen overigens ook steeds meer vacatures bij. Vorige week meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het aantal openstaande vacatures is opgelopen tot een recordniveau van 251.000. Vooral in de handel en de horeca is de vraag naar personeel sterk toegenomen. Alleen in de financiële dienstverlening was er in het tweede kwartaal sprake van een kleine afname.

Door: ANP

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland