Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2018

Nieuwsbericht 374: Een op de drie werknemers werkt tien jaar of langer bij dezelfde werkgever

Bron: XpertHR Actueel 25 april 2018

Eén op de drie werknemers werkt tien jaar of langer bij dezelfde werkgever. Bij de overheid werken medewerkers doorgaans het langst.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over baanduren in 2016. De baanduur is het aantal jaren dat iemand bij dezelfde werkgever werkt.

Werknemers bij het openbaar bestuur en overheidsdiensten zijn het meest honkvast. In bijna 60 procent van de 499.000 banen in deze sectoren is het tienjarig jubileum gevierd omdat werknemers tien jaar of langer bij eenzelfde ministerie of overheidsinstelling in dienst zijn. In de horeca en de zakelijke dienstverlening zitten de minste werknemers met minimaal 10 dienstjaren; slechts 10 procent van de werknemers.


Werknemers die langer bij dezelfde werkgever in dienst zijn, zijn vaak oudere werknemers met een contract voor onbepaalde tijd. In de sector overheid heeft bijvoorbeeld 86 procent van de werknemers een baan met een vast contract. De gemiddelde leeftijd ligt in deze sector hoger dan in andere bedrijfstakken.

In bedrijfstakken als horeca en zakelijke dienstverlening is het aandeel flexibele banen veel hoger. Daarnaast zijn de werknemers in deze sectoren vaker jong. In de horeca is ruim de helft van de werknemers jonger dan 25 jaar, in de zakelijke dienstverlening bijna een kwart.

Bron: CBS

Door Marloes Oelen

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland