Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2017

Nieuwsbericht 335: Laagopgeleide WW'er vindt vaker werk als uitzendkracht

Bron: NU.nl 7 juli 2017

Laagopgeleide WW'ers gaan vaker dan middelbaar- en hoogopgeleiden aan de slag als uitzendkracht of gaan seizoenswerk doen.


(foto: ANP)

Hierdoor hebben zij een grotere kans om terug te vallen in de WW, blijkt vrijdag uit een rapport van UWV.

Van de laagopgeleiden met een WW-uitkering vindt 63 procent binnen een jaar weer werk, tegenover 66 procent van alle WW'ers. Laagopgeleiden vinden echter vaak werk voor kortere tijd. Terwijl middelbaar en hoger opgeleiden in een derde van de gevallen een baan vinden voor een jaar, geldt dit voor een kwart van de laagopgeleiden.

De helft van de laagopgeleiden gaat vanuit de WW aan de slag via een uitzendcontract, tegenover 19 procent van de hoogopgeleiden. Bijna de helft van de mensen die op basis van een uitzendcontract werken, blijft minimaal een jaar aan het werk.

Laagopgeleiden hebben de meeste kans op werk in de sectoren techniek, transport en logistiek. Daarnaast zijn er kansen in de agrarische sector, maar hier gaat het vaak om seizoenswerk.

In de bedrijfseconomische en administratieve beroepen komen laagopgeleiden minder makkelijk aan de bak, omdat hier de concurrentie groot is en er door technologische ontwikkelingen werk verdwijnt.

Laagopgeleiden hebben alleen basisonderwijs of een vmbo- of mbo-diploma op niveau 1. Omdat scholieren en studenten meestal nog geen diploma hebben, worden zij ook tot deze groep gerekend. Dit vertekent de cijfers over de arbeidsmarktpositie van laagopgeleiden, tekent het UWV aan.

Door: NU.nl

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland