Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2017

Nieuwsbericht 331: UWV: 'Tekort personeel remt mogelijk groei bedrijven in regio Amersfoort'

Bron: de stad Amersfoort.nl 30 mei 2017

AMERSFOORT - Onder invloed van de groei van de Nederlandse economie neemt de werkgelegenheid dit jaar en volgend jaar in de regio Amersfoort toe met ruim 4.000 banen tot 162.000. Het aantal WW-uitkeringen daalt met 1.500 naar 5.600 eind 2018. Het aantal vacatures blijft waarschijnlijk op een hoog niveau, maar neemt niet verder toe. In een aantal sectoren, zoals in de ICT, zorg, onderwijs en bouw, krijgen werkgevers nog meer moeite om aan gekwalificeerd personeel te komen, wat de groei van bedrijven in deze sectoren kan remmen. Dit blijkt uit de regionale cijfers van de arbeidsmarktprognose die UWV vandaag presenteert.

Volgens de arbeidsmarktprognoses ontwikkelt de werkgelegenheid in de regio Amersfoort zich in 2017 en 2018 bovengemiddeld, met gemiddeld 1,3 procent per jaar. In het verleden was de werkgelegenheidsoriëntatie van bewoners nog sterk gericht op Amsterdam en Utrecht, nu is steeds meer zichtbaar dat kantoren en detailhandel zich in de regio Amersfoort vestigen. De zakelijke diensten groeien naar verwachting het sterkst. Door een relatief hoge bevolkingsgroei wordt in de regio Amersfoort een groei van de sector consumentendiensten verwacht. Deze sector bestaat o.a. uit de detailhandel, horeca, cultuur, sport en recreatie. Alleen in een aantal subsectoren van zakelijke diensten en de collectieve sector wordt een afname van het aantal banen verwacht.

De beroepsbevolking in de regio Amersfoort neemt naar verwachting toe. De werkgelegenheid stijgt sneller dan het arbeidsaanbod en daardoor neemt de werk­loosheid verder af. Het aantal WW-uitkeringen daalt na jaren van bijna ononderbroken stijging. De daling zet dit jaar en volgend jaar door. UWV gaat in de regio Amersfoort uit van een afname met 1.500 WW-uitkeringen (21 procent minder) naar ongeveer 5.600 uitkeringen eind 2018. De snelle daling is mogelijk doordat minder mensen een uitkering aanvragen en de kans op werk vanuit de WW toeneemt.

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland