Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2017

Nieuwsbericht 309: 5 aanpassingen in de vernieuwde arbowet

Bron: XpertHR Actueel 30 januari 2017

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om de Arbowet te wijzigen. Het Arboportaal geeft een overzicht van de wetswijzingen. Wij selecteerden de belangrijkste aandachtspunten voor HR.


De bedrijfsarts krijgt in het basiscontract ruimte om beroepsziekten te melden aan het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. (ANP/Roel Visser)

1 Meer nadruk voor de adviserende rol van de bedrijfsarts
De vernieuwde Arbowet verplicht een overeenkomst tussen werkgever en arbodienstverleners met daarin de manier van ondersteuning vastgelegd. In dit basiscontract staan de volgende punten:
– de bedrijfsarts kan iedere werkplek bezoeken
– de bedrijfsarts heeft een klachtenprocedure
– de bedrijfsarts moet nauw samenwerken met de preventiemedewerker en de OR, personeelsvertegenwoordiging of belanghebbende werknemers
– de bedrijfsarts honoreert in beginsel het verzoek om een second opinion
– de bedrijfsarts adviseert over preventieve maatregelen
– de bedrijfsarts meldt beroepsziekten aan het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

2 Grotere rol voor ondernemingsraad
De ondernemingsraad krijgt meer zeggenschap. De arbodienst moet voortaan eens per jaar met ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging om de tafel. De OR krijgt bovendien instemmingsrecht bij de benoeming van de preventiemedewerker.

3 Meer aandacht voor beroepsziekten
De bedrijfsarts krijgt in het basiscontract ruimte om beroepsziekten te melden aan het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. In 2020 volgt een evaluatie. Als uit de evaluatie in 2020 geen verbetering blijkt wordt een bestuurlijke boete ingevoerd voor niet-melden. De Eerste en Tweede Kamer moeten dit besluit dan nog behandelen.

4 Meer aandacht voor preventie
Het is de bedoeling om met de invoering van deze wet de positie van de preventiemedewerker te versterken en samenwerking met de arbodienstverleners te bevorderen. Daarvoor worden een aantal maatregelen ingevoerd:

  • In de eerste plaats de invoering van een spreekuur voor werknemers door de bedrijfsarts, waarbij werknemers het recht krijgen een bedrijfsarts te kunnen raadplegen nog voordat ze ziek worden.
  • Ook kan een bedrijfsarts de werkvloer bezoeken.
  • Naast de bedrijfsarts heeft de preventiemedewerker een belangrijke rol. De benoeming van de persoon van de preventiemedewerker zal voortaan met instemming van de medezeggenschap plaatsvinden. Hiermee ontstaat een gezamenlijke verantwoordelijkheid: de preventiemedewerker krijgt draagvlak van werknemers en de medezeggenschap is medeverantwoordelijk voor het goed functioneren van de preventiemedewerker.

5 Handhaving
De Inspectie SZW krijgt meer mogelijkheden als het gaat om het handhaven van de regelgeving. Zij gaan ook handhaven op aanwezigheid basiscontract. Bij het niet melden van beroepsziekten kan er een boete worden gegeven.

Lees ook:
– Eerste Kamer akkoord met wijzigingen Arbowet
– Nog veel vragen over second opinion in nieuwe Arbowet

Bron:  Arboportaal

Door: Marloes Oelen

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland