Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2016

Nieuwsbericht 289: Arbeidsongeschikten vinden steeds moeilijker betaald werk

Bron: Nu.nl 12 oktober 2016


(foto: ANP)

Mensen met gezondheidsbeperkingen komen steeds moeilijker aan de bak. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Volgens de studie hebben Nederlanders met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of arbeidshandicap steeds minder vaak betaald werk.

Een en ander komt onder meer doordat er de laatste jaren meer ouderen of mensen met psychische problemen arbeidsongeschikt zijn geraakt. Die mensen hebben doorgaans meer moeite met het vinden van een baan, aldus het SCP.

Onderzoekster Maroesjka Versantvoort vindt de uitkomsten van de studie "zorgwekkend". Het aan het werk proberen te helpen van arbeidsongeschikten krijgt al veel aandacht van de politiek in Den Haag. Dat er ondanks al die inspanningen toch sprake is van een verslechtering, betekent volgens Versantvoort dat er verder onderzoek nodig is naar de afwegingen die werkgevers precies maken.

De verslechterde kansen van arbeidsongeschikten op de arbeidsmarkt kunnen ook niet los gezien worden van de economische crisis. Dat maakte het voor hen ook moeilijker om aan het werk te komen.

Door: ANP

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland