Opdrachtgevers:

St. Pieters en Bloklands Gasthuis
Amersfoort
Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

home
over ons
nieuws
links
referenties
IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)
loopbaanbegeleiding bedrijven
outplacement bedrijven
re-integratie 2e spoor
loopbaanbelegeleiding particulieren
outplacement particulieren
sollicitatiebegeleiding

Nieuws / berichten 2016

terug


Nieuwsbericht 268: Na outplacement vaak naar andere branche

Bron: PW De Gids nieuwsbrief 17 mei 2016

Van de werknemers die outplacement aangeboden krijgen, gaat maar liefst 75 procent daarna aan de slag bij een werkgever in een totaal andere branche.

Dit blijkt uit het Nationaal Outplacement-onderzoek 2015. Het onderzoek – uitgevoerd in opdracht van brancheorganisatie Oval voor dienstverleners op het terrein van loopbaan en vitaliteit – besloeg 11.300 outplacementtrajecten. Ruim 7500 mensen (67 procent) vonden een andere baan. In 2014 vond de helft van de mensen een nieuwe werkgever buiten de eigen branche, vorig jaar is dit percentage gestegen tot 75 procent. Ruim 70 procent gaat aan de slag in een andere functie, een jaar eerder was dit nog 62 procent.

Outplacement succesvol

Dat het met name steeds meer mensen lukt om onder begeleiding in een hele andere sector aan de slag te komen, noemt Oval opvallend. “Onder deze transfers zijn opmerkelijke loopbaanswitches. Bijvoorbeeld een 62-jarige medewerker logistiek die na een reorganisatie zijn groot rijbewijs heeft gehaald en nu wekelijks met een bus vol toeristen naar Zuid-Europa rijdt. Een werknemer die voorheen operator bij Philip Morris was, is met behulp van ontslagbegeleiding examinator bij het CBR geworden. Een medewerkster van de Belastingdienst staat dankzij een outplacementtraject nu voor de klas als docent biologie. En een procesoperator van een failliete fabriek die altijd al droomde van een baan als vrachtwagenchauffeur, pendelt nu tussen Canada en Amerika.” In totaal verlopen 7 op de 10 outplacementtrajecten succesvol.

Ook succes bij 57-plussers

Een andere opmerkelijke uitkomst is dat van de 57-plussers 43 procent er vorig jaar in slaagde om binnen de looptijd van het traject een nieuwe baan te vinden. Dit aantal lag in 2014 nog op een derde.
Van de 57-plussers is 75 procent laag tot gemiddeld opgeleid en slechts 25 procent hoogopgeleid, constateert Oval. Een verklaring hiervoor is waarschijnlijk dat tegenwoordig 40 procent van de totale beroepsbevolking hoog is opgeleid. Voor de groep 57-plus is dat 14 procent. “De latere generaties hebben langer doorgeleerd, terwijl vooral de oudere generatie na school gelijk is gaan werken, want toen was er nog volop werk en doorleren hoefde dus niet”, aldus de onderzoekers.

Lees ook: Drie gouden tips voor outplacement

Noodzaak outplacement

Ervaring leert dat werknemers zelf moeite hebben zich te richten op andere branches en in iets mindere mate op andere functies, terwijl daar wel de kansen liggen, zo blijkt volgens Oval uit de cijfers. “Veel werknemers hebben moeite om zelf de kansen te zien in andere branches, daar waar professionele loopbaanbegeleiders dat wel kunnen. Dit onderstreept de noodzaak om te investeren in van-werk-naar-werk en in professionele loopbaanbegeleiding of outplacement”, aldus Petra van de Goorbergh, directeur van Oval. “V&D-werknemers met veel werkervaring kunnen heel goed hun nut bewijzen in het onderwijs. Wij zien daar nu de voorbeelden van. Outplacement is bittere noodzaak voor mensen in krimpende sectoren en geeft grote kans op resultaat.”

Auteur: Jeannette Beentjes

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
 
Didopad 14
 
3813 BT Amersfoort
 
Tel. 06 - 1345 1917
 

KvK nr.: 321 039 32

 
 
 
 
 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

 

Hans Meijer is een Noloc Loopbaanprofessional

Blik op werk

 
recente updates