Opdrachtgevers:

St. Pieters en Bloklands Gasthuis
Amersfoort
Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

home
over ons
nieuws
links
referenties
IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)
loopbaanbegeleiding bedrijven
outplacement bedrijven
re-integratie 2e spoor
loopbaanbelegeleiding particulieren
outplacement particulieren
sollicitatiebegeleiding

Nieuws / berichten 2016

terug


Nieuwsbericht 267: Robotisering vlot niet in Nederland

Bron: P&O actueel 9 mei 2016

Al enige jaren wordt vanuit verschillende hoeken geroepen dat robots menselijk werk kunnen en zullen overnemen en wordt er door sommigen zelfs gesteld dat robots een bedreiging vormen voor de helft van de beroepsbevolking. Uit onderzoek blijkt nu dat dit in Nederland heel erg meevalt: slechts 1 à 2 procent van de Nederlandse bedrijven heeft de afgelopen twee jaar robots geïntroduceerd op de werkvloer.


Foto: Pixabay

Arbeidssocioloog Fabian Dekker van de Erasmus Universiteit heeft onder ruim duizend bedrijven onderzoek gedaan naar de robotisering in Nederland. Hij heeft onderzoeksbureau TNS Nipo gevraagd om onder bedrijven te peilen welke technologische vernieuwingen zij de laatste twee jaar hebben doorgevoerd. Eén op de vijf bedrijven bleek nieuwe technologie geïntroduceerd te hebben in de vorm van ict-toepassingen en bijvoorbeeld beveiligingssystemen of nieuwe smartphones en slechts 0,8 procent heeft de afgelopen twee jaar robots in gebruik genomen.

Marginale rol robotisering
Waar wordt die marginale rol van robotisering door veroorzaakt op de Nederlandse werkvloer? Geld en de structuur van de economie zijn volgens Dekker een belangrijke verklaring. 'Nederland kent veel mkb-bedrijven, waarvoor de kosten van robots nog altijd hoog zijn. En Nederland kent geen grootschalige auto-industrie, waar industriële robots relatief vaak voorkomen.' Wel zijn er in Nederland al een aantal uitzendbureaus die robots verhuren aan mkb-bedrijven die niet de financiële middelen hebben om zelf een robot te kopen.

Maar volgens Dekker spelen ook culturele overwegingen een rol. Niet alleen hebben ouderen in verpleeghuizen bijvoorbeeld gewoon liever mensen naast hun bed staan, ook zijn sommige bedrijven bang om hun eigen verdienmodel te ondergraven. Schoonmaakbedrijven factureren bijvoorbeeld op basis van manuren en als een robot eerder klaar zou zijn met schrobben, dan betaalt te klant minder uren. Kleinere bedragen om te factureren dus. En de laatste tegenwerping betreft de juridische kant. Want wie draagt er verantwoordelijkheid bij een ongeval met een robot?

Digitalisering bedreigt werkgelegenheid
Volgens Dekker zijn het dus ook niet de robots die een grote bedreiging vormen voor de werkgelegenheid in Nederland, maar digitalisering. 'Het is het internet en het gebruik van nieuwe software die momenteel de opkomst mogelijk maken van digitale platformorganisaties en nieuwe arbeidsverhoudingen, zoals Uber in de taxibranche. En het is digitalisering die de bijl zet aan veel administratieve taken, zoals in het bank- en verzekeringswezen. Van een exponentiële groeiontwikkeling van robots is op dit moment geen sprake en het is vooralsnog de vraag of dit in de toekomst wel het geval zal zijn', aldus Dekker.

Bron: Volkskrant.nl

Lees meer: Robotisering al verder dan gedacht en Hoe we ons voelen als robots ons werk overnemen

Redactie P&Oactueel

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
 
Didopad 14
 
3813 BT Amersfoort
 
Tel. 06 - 1345 1917
 

KvK nr.: 321 039 32

 
 
 
 
 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

 

Hans Meijer is een Noloc Loopbaanprofessional

Blik op werk

 
recente updates