Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2016

Nieuwsbericht 255: Asscher bereid WWZ aan te passen

Bron: P&O actueel 7 maart 2016


Minister Asscher geeft aan dat hij ‘zijn’ WWZ zou willen aanpassen, gaf de bewindsman aan na een gesprek met Michael van Straalen, voorman van MKB Nederland.


Foto: ANP

Van Straalen stelde eerder deze week dat de wet niet de gewenste uitkomst heeft. Hij leek zelfs te morrelen aan de het sociaal akkoord, de afspraken die De beloofde vaste contracten werden niet afgesloten, omdat bedrijven niet willen riskeren een transitievergoeding uit te keren. Asscher gaf aan Van Straalen aan: 'Wat wil je dan anders? Als het beter kan, ben ik altijd bereid daarnaar te kijken.' Na het gesprek zitten Asscher en Van Straalen weer op één lijn. 

Loondoorbetaling bij ziekte
Een van de punten in de wet die voor wrijving zorgt bij werkgevers, is het feit dat bedrijven twee jaar lang het loon van een zieke werknemer moeten blijven uitbetalen, en daarna ook nog een transitievergoeding verschuldigd zijn. Oneerlijk, geeft de minister toe, 'zeker als je als bedrijf je best hebt gedaan voor de re-integratie van de zieke werknemer. Zo'n bedrijf zou je willen belonen. Ik vind dat de critici daar wel een punt hebben.'

Ontslagrecht
Asscher geeft toe dat ook het ontslagrecht mogelijk verbetering verdient. De huidige wet zou te zwart-wit zijn en juristen en kantonrechters pleiten dan ook voor een "restcategorie" op basis waarvan contracten ontbonden kunnen worden. 'Ik ben bereid daarover het gesprek aan te gaan', aldus Asscher.
De uitgangspunten van de wet, zoals meer baanzekerheid en de bescherming van werknemers tegen willekeur, moeten wel in stand gehouden worden vindt de minister.

Al eerder werden kleine aanpassingen in de wet doorgevoerd. Zo werden seizoenswerkers en werknemers in bepaalde sectoren uitgesloten van de ketenbepaling. 

Bron: ANP, AD.nl

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland