Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2016

Nieuwsbericht 253: Asscher pleit voor scholingsplicht werkenden

Bron: P&O actueel 29 februari 2016


Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de huidige opleidings- en ontwikkelingsfondsen vervangen door individuele scholingsrechten en -plichten voor iedereen. Hiermee zou het voor zzp’ers, vaste en flexibele werknemers makkelijker moeten worden om zich om- of bij te scholen.


Foto: ANP

Het is belangrijk voor werkgevers om zich op extra scholing te gaan richten, omdat er volgens Asscher momenteel op de arbeidsmarkt veel verandert door onder andere digitalisering. Vaak wordt er door scholingsfondsen alleen scholing binnen de eigen sector vergoed. Volgens Asscher is dit ouderwets. 'Neem het dramatische ontslag van 8000 V&D-medewerkers. Die kunnen echt niet allemaal terecht in de detailhandel, waar harde klappen vallen, nu weer met het faillissement van Perry en Aktiesport. Een deel kan misschien naar Bol.com, maar anderen zullen echt moeten overstappen naar bijvoorbeeld de horeca of zakelijke dienstverlening.'

Daarnaast wil Asscher dat werkgevers zich niet alleen focussen op het vaste personeel, maar ook op de flexwerkers. Er ontstaat momenteel een tweedeling op de arbeidsmarkt die volgens Asscher door middel van scholing weggenomen kan worden. Nu willen werkgevers vaak niet investeren in scholing van flexwerkers omdat zij bang zijn personeel van de concurrent op te leiden. Ook kijkt Asscher naar de ontwikkeling van een Algemene Periodieke Loopbaankeuring zodat werkenden kunnen zien hoe ze er in hun werk voor staan.

De kosten die gemaakt gaan worden, moeten betaald worden via een algemene scholingspremie. Daarbij wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden voor het oprichten van een scholingsfonds.

Bron: FD.nl

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland