Opdrachtgevers:

St. Pieters en Bloklands Gasthuis
Amersfoort
Siza
Arnhem
Alsta
Scherpenzeel
Besam
Ede
Nederlandse Diabetes Federatie
Amersfoort
Bestuur van Stichting Viviani
Emmen
Landschap Erfgoed Utrecht
Utrecht
Nucletron Veenendaal
Veenendaal
Flamco B.V.
Bunschoten
Stichting InteraktContour
Nunspeet
Pluswerk
Zeist
Bureau Streefkerk
Harderwijk
Quiris Adviesgroep bv
Veenendaal
ReWork Re-integratie & Outplacement
Dronten
Cuypers Coaching & Krachttraining
Heerenveen
Jos de Vries
The Retail Company BV
Maarssen
UWV Nederland
landelijk
Gradus Groep
Rotterdam
Smeding Groenten en Fruit
St. Anna Parochie
Guide Tools
Den Haag
Aannemersbedrijf Knipscheer
Almere
MEC Spirit
Baarn
Hewlett-Packard Nederland
Utrecht
Specialistisch Verpleegkundig
Kinderdagverblijf De Schavuiten
Leiden
Ready4Work
Amsterdam
Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

home
over ons
nieuws
links
referenties
IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)
loopbaanbegeleiding bedrijven
outplacement bedrijven
re-integratie 2e spoor
loopbaanbelegeleiding particulieren
outplacement particulieren
sollicitatiebegeleiding

Nieuws / berichten 2015

terug


Nieuwsbericht 213: Autochtonen meer kans op baan in Den Haag

Bron: P&O actueel 18 juni 2015


Wanneer Haagse allochtonen een baan zoeken, worden zij gediscrimineerd. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Autochtone Nederlanders krijgen veel meer positieve reacties op hun sollicitaties dan Marokkanen en Hindoestanen met dezelfde kwalificaties.


Foto: Freeimages

Voor het onderzoek reageerden verzonnen personen met verzonnen cv's op echte vacatures in de omgeving van Den Haag. De onderzoekers verstuurden ruim 500 brieven naar 176 vacatures. Per vacature hadden de autochtoon en de allochtonen dezelfde opleiding en evenveel werkervaring. Ook waren ze ongeveer even oud en woonden ze in vergelijkbare buurten.

Een derde van de autochtone sollicitanten had succes en werd uitgenodigd voor een gesprek of merkte op een andere manier dat de werkgever geïnteresseerd was. Bij een kwart van de Hindoestanen gebeurde hetzelfde. Marokkaanse sollicitanten hadden bijna een op de vijf keer succes. Een autochtoon heeft dus ongeveer twee keer zoveel kans op een baan als een Marokkaan met dezelfde kwalificaties.

Vervolggesprek
Een voorbeeld: 'Michelle de Vries', 'Ahmed El Massaoui' en 'Arun Sital' solliciteerden voor een baan als kok. Arun kreeg na een paar dagen te horen dat een ander de baan al had gekregen. Michelle kreeg diezelfde minuut een e-mail van dezelfde persoon, dat ze mocht langskomen voor een vervolggesprek. Ahmed kreeg helemaal niets te horen. Rachid El Idrissi en Sunita Soekhoe hoorden dat hun achtergrond niet paste bij de vacature; Dirk van Leeuwen had precies dezelfde achtergrond en werd wel uitgenodigd voor een gesprek.

Meer werkervaring
Bij Marokkanen bleek het te helpen om ze meer werkervaring te geven. Dan hadden ze evenveel succes als autochtonen zonder die werkervaring. Werkgevers zien Marokkanen kennelijk als een 'economisch risico', aldus het SCP.

Band met Nederland
Hindoestanen die expliciet aangeven dat ze een band met Nederland hebben, hebben ongeveer evenveel succes op de arbeidsmarkt als autochtonen. Dit verbaasde de onderzoekers, omdat de Hindoestaanse gemeenschap een goede naam heeft. Dit bespraken de onderzoekers met de werkgevers. Die bleken niet te weten dat het ging om Hindoestanen, ze zagen de kandidaten alleen als "niet-Nederlands".

Het onderzoek gaat alleen over Den Haag, maar de discriminatie komt in heel Nederland voor, zegt onderzoekster Iris Andriessen. 'De cijfers kunnen verschillen, maar de redenen leven breder, dit is zeker niet iets uniek Haags', licht ze toe.

Bron: ANP

 

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Meyer
 
Didopad 14
 
3813 BT Amersfoort
 
Tel. 06 - 1345 1917
 

KvK nr.: 321 039 32

 
 
 
 
 

Bezoek Hans Meyer op LinkedIn met Oog voor werK: voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, persoonlijke begeleiding. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.

 

Hans Meijer is een Noloc Loopbaanprofessional

Blik op werk

 
recente updates