Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 196: Gratis IT-cursussen voor werkzoekende WW-ers

Bron: de WerkMarkt 9 maart 2015

Werkzoekenden kunnen in aanmerking komen voor kosteloze IT-cursussen waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor de groeiende IT-arbeidsmarkt. Belangstellenden kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend CV en motivatie aanmelden.

Uit onderzoek van UWV blijkt een dreigend tekort aan gekwalificeerd IT-personeel, met name op hoger beroepsniveau. Tegelijkertijd zijn er nog steeds veel werklozen. UWV en Quint Wellington Redwood slaan de handen ineen om daar iets aan te doen. Onder het label UWV@QuintAcademy bieden ze werkzoekende cliënten van het UWV kosteloze IT-trainingen aan.

instroomperspectief
“Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de IT-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen”, zegt UWV-onderzoeker Kees van Uitert.
“De samenwerking tussen UWV en Quint slaat een brug tussen vraag en aanbod van personeel in een snel veranderende IT-arbeidsmarkt”, aldus Mireille van Kol, directeur Quint Academy.

gratis voor UWV
Door de samenwerking kunnen cliënten van UWV kosteloos deelnemen aan het open opleidingsrooster van Quint. In principe staan alle opleidingen open voor het programma. Hierbij valt te denken aan trainingen op het gebied van IT-Servicemanagement, Lean IT en Project Management.
De opleidingen variëren in omvang van een dag tot zo’n 20 dagen, verdeeld over een langere periode. Quint stelt per opleidingssessie een aantal plaatsen beschikbaar. Normaal gesproken brengt Quint Academy omstreeks 500 euro per dagdeel in rekening voor de cursussen. Aan het initiatief zijn voor UWV geen andere kosten verbonden dat wat extra aandacht voor de selectie en advisering van de kandidaten.

verkleinen mismatch
“Wij ondersteunen dit soort initiatieven, aangezien skills en vaardigheden van zeer groot belang zijn in de ICT-sector. Ze vergroten de kans om een baan te vinden, versterken de kandidaat en kunnen de mismatch op de arbeidsmarkt verkleinen. Daarnaast vergroten het netwerken en de contacten tijdens een training de kans op een baan”, aldus Marieke Duijndam, Landelijk Adviseur Werkgeversdiensten UWV.

Bron en verdere informatie: UWV@QuintAcademy

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland