Noloc erkend coach
nieuws
sinds 2004
Voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro.
 

NIEUWS / NIEUWSBERICHTEN 2015

Nieuwsbericht 187: UWV verwacht banengroei

Bron: PWdegids.nl 5 februari 2015


Na een aanzienlijke periode van krimp zal het aantal banen in 2015 met ruim 30.000 toenemen, zo verwacht het UWV.

De uitkeringsinstantie verwacht dit jaar een verbetering van de arbeidsmarkt door de aantrekkende economie. Voor het eerst in jaren zal het aantal banen weer groei vertonen. Het grootste deel van de banengroei zal plaatsvinden in de uitzendsector, maar ook in de zakelijke dienstverlening. Het aantal banen in de bouw zal voor het eerst sinds 2008 stijgen, met 2000. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van het UWV.

Niet in alle sectoren gaat het goed. De zorg- en welzijnssector blijft bijvoorbeeld achter. In 2014 nam daar de werkgelegenheid al met 36.000 banen af, daar komen nog eens 14.000 banen bovenop. “Door extra middelen die het kabinet ter beschikking heeft gesteld zal het banenverlies minder groot zijn dan eerder voorzien”, aldus de uitkeringsinstantie.
Lees ook: Deze banen doen het goed

Toename in vacatures

Het aantal vacatures neemt ook verder toe, volgens de prognose met 88.000 tot bijna 800.000. De vacaturemarkt trekt volgens UWV aan door uitbreiding van de werkgelegenheid en vervanging van personeel door pensionering. Daar komt bij dat mensen vaker van baan wisselen door de betere economische vooruitzichten. UWV noemt de verwachte vacaturegroei in de bouw “sterk”, door onder meer het aantrekken van de bouwactiviteiten. Sectoren als industrie en zakelijke diensten zullen ook vacaturegroei laten zien.

In de sector zorg en welzijn loopt de vacaturegroei uit de pas, met een verwachte krimp van 6 procent. Dat zal vooral zichtbaar zijn bij de ouderenzorg.

Auteur: Sanne van Baar | 3 februari 2015 |

 

terug


 

Oog voor werK: voor persoonlijke begeleiding op maat, bij het zoeken naar werk dat past bij uw talenten en kwaliteiten.
Voor loopbaanbegeleiding, re-integratie, outplacement, iro. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.
Gevestigd in Amersfoort, werkt landelijk.

© OogvoorwerK.nl (2019)
Amersfoort
Nederland